Parteneriatul strategic cu Statele Unite este un pariu pe un cal mort pentru Romania

Ma numesc Madalina Baroncea, am 45 de ani si sunt specialist in marketing. Pana in acest moment sunt unicul candidat independent si unica femeie care si-a anuntat candidatura la alegerile din 2019 pentru functia de Presedinte al Romaniei.

Obiectivele mandatului meu sunt publice. Sunt foarte mari, ambitioase si curajoase. Ceilalti candidati sau potentiali candidati nici macar macar nu viseaza la asa ceva – dublarea pensiilor si salariilor, 400.000 de locuinte sociale, Unirea cu Bararabia, Cernauti, Bugeac, exploatarea gazului din Marea Neagra singuri de catre Romania, inceperea a 12 autostrazi si 12 tronsoane de metrou in primul an ca Presedinte, cale ferata de mare viteza care sa lege Bucurestiul de toata Europa, 3 reactoare nucleare noi la Cernavoda, hidrocentrala Tarnita, termocentrala Rovinari, canalul Bucuresti – Dunare, canalul Siret – Baragan, 15 poduri dunarene, 15 porturi turistice si comerciale dunarene, 15 aeroporturi internationale, 15 trasee turistice de Mocanita, exploatarea si prelucrarea aurului si cuprului, exploatarea si prelucrarea lemnului, fabricarea de autoturisme ARO, deschiderea a 50 de hipermarketuri si 150 de supermarketuri cu produse romanesti, capitalizatea CEC si Eximbank, reciclarea economica a 100% dintre deseuri, ecologizarea a 100 de situri post industriale. Si pot continua.

Vin si cu solutii de finantare si logistic-strategice pentru atingerea acestor obiective. Estimez ca doar in primul mandat voi atrage prin politica externa mai mult de 150 mld euro, probabil peste 200 mld daca tin cont si de efectul de propagare al investitiilor strategice avute in vedere.

Cheia acestei dezvoltari fara precedent pentru Romania va fi parteneriatul strategic cu Rusia. Cred ca ne-am lamurit cu totii ca parteneriatul strategic cu SUA si cel cu Berlin – Bruxelles nu vor aduce nici un boom economic pentru Romania, din contra acestea inseamna in prezent scurgeri de zeci de miliarde de euro anual (armament vechi, evaziune fiscala pe profit, forta de munca prost platita, cele mai mici fonduri europene nerambursabile, autostrada Bechtel, etc).

Parteneriatul strategic cu SUA este un cal mort pe care mizeaza PSDul. Este o aberatie, doar nu ne integram in Statele Unite. Nu are ce sa ne aduca in afara de cheltuieli de miliarde de euro in fiecare an. Se folosesc de noi ca sa ne stoarca de bani si ca sa ii zgandare pe rusi. Nici macar nu renunta la vizele de intrare in Statele Unite. Cred ca trebuie sa punem capat acestui joc dezavantajos pentru noi. Nu spun ca trebuie sa renuntam la parteneriatul strategic, dar trebuie sa il redefinim si sa il balansam cu un partenerit strategic cu Rusia. Trebuie sa renuntam sa ne mai vindem ieftin. Concret, trebuie sa inversam balanta si trebuie sa primim mai mult decat dam.

Pe de alta parte, parteneriatul strategic cu Rusia deschide drum liber catre Unirea cu teritoriile romanesti din afara granitelor, aducerea Tezaurului inapoi in tara, aducerea in tara de echipament petrolier pentru exploatarea pe cont propriu a gazelor din Marea Neagra, dezvoltarea de proiecte de infrastructura rutiera si feroviara trans-europene si chiar euro-asiatice, stabilirea pacii in Europa de Est pentru urmatorii zeci de ani, deschiderea portilor Uniunii Europene pentru tarile din spatiul fost sovietic si punerea bazelor unei unei Uniuni Europene cea mai mare super putere mondiala de la Atlantic la Pacific cu capitala la Bucuresti (ca teritoriu, forta armata, populatie, tehnologie, resurse, nivel de trai), cresterea fara precedent a importantei Romaniei in Uniunea Europeana.

Voi cere Rusiei sa intinda o mana Romaniei, dar si Romania va trebui sa acorde Rusiei tot sprijinul.

De asemenea, parteneriatul strategic cu Rusia va deschide calea catre un parteneriat strategic cu Berlinul, asa cum nu am avut niciodata. Avem nevoie si de sprijinul Berlinului astfel incat Bruxelles-ul sa nu mai pagubeasca Romania in acordarea fondurilor nerambursabile, iar Germania sa restituie tarii noastre datoria istorica de 20 mld euro dinainte de 1 septembrie 1939.

Locul nostru e aici in Europa, aici sunt interesele noastre, si acestea nu sunt legate sau chiar pot intra in conflict cu cele ale Statelor Unite.

Asta este realitate. Nu trebuie sa pariem pe un cal mort, care este parteneriatul strategic cu Statele Unite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s