Romania are nevoie de un parteneriat strategic cu Rusia

Ma numesc Madalina Baroncea, am 45 de ani si sunt specialist in marketing. Pana in prezent sunt singurul independent si singura femeie candidat la Presedintia Romaniei in 2019.

Cred cu tarie ca Romania si Rusia au nevoie una de alta, ca impreuna putem rezolva multe probleme si putem aduce dezvoltarea economica in Europa de Est.

O sa enumar mai jos cateva dintre avantajele unui parteneriat strategic Rusia – Romania:

– Rusia si Romania pot declansa impreuna formarea unei Conferinte de Pace pentru Europa de Est, unde sa se puna in discutie rezolvarea pe cale pasnica a tuturor conflictelor care au ca origine trasarea granitelor in urma Revolutiei din 1917, Pactul Ribbentrop-Molotov si intelegerile postbelice care au mentinut efectele acestui pact, modificarile facute de Hrusciov in privinta Crimeii.

– Asa cum crearea Comunitatii Europene a adus inca de la inceputul ei in anii ’50 pacea si dezvoltarea economica in Europa de Vest, integrarea Rusiei in Uniunea Europeana ar aduce pacea si dezvoltarea economica in toata Europa de Est, iar Romania poate fi principalul dvs avocat public in aceasta chestiune.

– Romania si Rusia pot rezolva pe cale amiabila problema Tezaurului romanesc ramas la Moscova din 1916-1917, si chiar se pot identifica solutii pentru o revolvare care sa satisfaca interesele ambelor state.

– Dezvoltarea unui parteneriat economic prin care Rusia sa sprijine Romania in incercarea acesteia de a explota pe cont propriu gazele naturale din Marea Neagra.

– Dezvoltarea unui parteneriat pentru infrastructura auto, de cale ferata de mare viteza si transport energetic China – Rusia -Romania care sa lege Beijing de Europa via Moscova – Bucuresti, proiect de dimensiuni istorice care va duce la o dezvoltare fara precedent a relatiilor economice dintre cele trei state.

Stiu ca sunt o voce solitara si am un discurs opus tuturor fortelor politice din Romania. Dar sunt convinsa de ceea ce spun si consider ca un parteneriat strategic Romania – Rusia ar aduce tarii noastre mai multe avantaje, in toate directiile posibile, decat orice alt parteneriat strategic avem in prezent.

In incheiere pentru pasionatii si cunoscatorii de sport voi face o parabola. Atunci cand toti contracandidatii mei la Presedintia Romaniei, anuntati sau posibili, se inghesuie sa inoate la gramada pe cele mai proaste si dezavantajoase culoare de bazin, adica primul si ultimul, eu prefer sa inot singura pe unul dintre culoarele din mijloc, stiut fiind ca este favoritul la victorie indiferent ca este de sprint sau de fond.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s