Apel catre mass media: Solicit sprijinul presei pentru dezbateri electorale transparente privind fondurile europene alocate Romaniei

Ma numesc Madalina Baroncea, am 45 de ani si sunt specialist in marketing. Pana in prezent sunt singurul independent si singura femeie care si-a anuntat candidatura la alegerile pentru functia de Presedinte al Romaniei in 2019.

Problema fondurilor europene alocate Romaniei pentru 2014-2020, dar si pentru urmatorul exercitiu financiar 2021-2027, este poate cea mai importanta tema electorala atat pentru alegerile europene din Mai, dar si pentru alegerile prezidentiale de anul acesta, pentru ca de acesti bani depinde viitorul nostru al romanilor.

Precizez ca pentru perioada 2014-2020 Romania si romanii au fost in mod crunt pedepsiti si pagubiti de catre Uniunea Europeana. Astfel Romania a primit fonduri de coeziune o suma reprezentand jumatate din ceea ce au primit toate celelalte tari din Estul Europei.

Fondurile de coeziune primite pentru 2014-2020:

Romania (22.9 mld euro la 20 mil locuitori – 1.150 euro / locuitor)

Polonia (77.6 mld euro la 40 mil locuitori – 1.940 euro / locuitor)

Cehia (21.9 mld euro la 10.5 mil locuitori – 2.085 euro/ locuitor)

Slovacia (13.9 mld euro la 5.5 mil locuitori – 2.527 euro / locuitor)

Ungaria (21.9 mld euro la 9.8 mil locuitori – 2.235 euro / locuitor)

Croatia (8.6 mld euro la 4.1 mil locuitori 2.097 euro / locuitor)

De asemenea, nu trebuie uitata subventia pentru agricultura, care pentru Romania este jumatate din cat a primit Franta.

Precizez ca in legatura cu aceasta situatie am depus la Parlamentul Romaniei in atentia conducerii celor doua camere o sesizare pentru inalta tradare de care il acuz pe Traian Basescu in calitate de fost presedinte, care acceptand pentru Romania o alocare de fonduri europene reprezentand jumatate din cat au primit celelalte state a actionat impotriva intereselor romanilor si in favoarea Uniunii Europene.

Tot de inalta tradare poate fi acuzat si actualul presedinte Klaus Iohannis, care din 2015 pana in prezent nu a actionat in nici un fel pentru renegocierea banilor cuveniti Romaniei de la Uniunea Europeana – fonduri de coeziune si subventia pentru agricultura.

Fac un apel urgent catre mass madia ca sa abordeze in dezbaterile electorale problema fondurilor europene care se vor aloca Romaniei pentru perioada 2021-2027, astfel incat sa punem presiune pe toti politicienii, Presedinte si candidati pentru Parlamentul European, sa nu mai accepte din nou pagubirea romanilor si Romaniei.

Politicienii romani trebuie sa vina la dezbateri cu cifre exacte privind negocierile in curs, si mai trebuie sa isi asume ca se vor opune total discriminarii Romaniei pe viitor.

Ca Presedinte, am spus si o repet, voi renegocia fondurile europene alocate Romaniei atat pentru 2014-25020, cat si pentru 2021-2027. Romania va primi de la Uniunea Europeana toti banii care se cuvin romanilor, pana la ultimul leu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s