In 2020 voi declansa reforma electorala si politica in Romania

Ma numesc Madalina Baroncea, am 45 de ani si sunt specialist in marketing. Pana in acest moment sunt unicul candidat independent si prima femeie care si-a anuntat candidatura la alegerile din 2019 pentru functia de Presedinte al Romaniei.

Incepand din prima luna de mandat, din ianuarie 2020, voi declansa reforma electorala si politica in Romania, prin care vom rezolva conflictul permanent dintre Presedinte si Guvern, dar in acelasi timp vom creste accesul cetatenilor romani la participarea la luarea deciziilor politice de interes national sau local, la promovarea de initiative legislative (legi) si la candidatura pentru functii politice la toate nivelurile.

In primul rand voi lansa dezbaterea publica prin care cetatenii romani sa fie informati asupra alegerii pe care trebuie sa o facem pentru a scapa de conflictul vesnic dintre Presedinte si Guvern, adica sa ne hotaram daca vrem o Republica Prezidentiala in care Presedintele sa fie ales direct de cetateni si sa formeze si sa conduca Guvernul, sau o Republica Parlamentara in care Presedintele sa aiba un rol simbolic si mai mult decorativ, doar de mediator intre puterile statului si cetateni si stat, iar Guvernul sa fie ales de Parlament si sa fie condus de catre un Prim Ministru.

Astfel, pana la 31 decembrie 2021, adica dupa 2 ani rezervati dezbaterilor publice, romanii vor fi chemati de catre mine la un referendum de modificare a Constitutiei pentru o Republica Prezidentiala sau o Republica Parlamentara.

Modificarea Constitutiei va intra in vigoare odata cu alegerile din 2024 pentru Presedintie si Parlament.

O alta masura extrem de importanta pe care o voi lua este organizarea incepand cu 2020 de referendumuri consultative prin care cetatenii romani sa isi exprime vointa privind deciziile politice de interes national, crescand astfel puterea si implicarea omului obisnuit in toate deciziile care ii afecteaza viata.

Tot din 2020 voi lansa in dezbatere publica o propunere de lege prin care semnaturile necesare promovarii unei propuneri legislative (legi) care sa fie votata in Parlament, precum si semnaturile necesare candidaturii la o functie politica, sa poata fi adunate si online prin intermediul unui site special al Autoritatii Electorale Permanente.

Drept comcluzie, ca Presedinte imi propun sa cresc considerabil importanta omului obisnuit in luarea deciziilor politice. Acestea nu se vor mai putea lua peste capul lui! Cei care o vor face vor plati cel putin electoral!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s