Somatie catre Guvern: Achizitionati de urgenta 1.000 de autobuze mari cu burduf pentru transportul comunelor din jurul oraselor

Ma numesc Madalina Baroncea, am 45 de ani si sunt specialist in marketing. M-am retras din cursa pentru Presedintia Romaniei si il sustin pe domnul Alex Cumpanasu.

Trebuie luate masuri urgente dupa tragedia de la Caracal, unde una dintre cauze a fost lipsa unui transport public civilizat si permanent care sa lege comunele de orase, pentru copii, batrani, oameni cu venituri mici, persoane cu dizabilitati.

Cele doua victime Alexandra si Luiza sunt 2 copii obligati sa mearga cu ocazia din comuna unde locuiau pana in oras din cauza lipsei unui transport public. Fenomenul nu este singular, doar in Caracal, ci este raspandit in toata tara.

Somez Guvernul Romaniei sa achizitioneze de urgenta din fondul de rezerva al Guvernului, printr-o achizitie centralizata pentru toata tara, 1.000 de autobuze mari cu burduf si 100 microbuze off road, pe care sa le dea in administrare consiliilor judetene, astfel incat sa se asigure transportul gratuit, permanent din ora in ora in intervalul orar 06-24, civilizat, pentru locuitorii comunelor situate intre 2 mari orase si in comunele izolate.

Judetele trebuie sa primeasca atat cate 2 autobuze pentru fiecare ruta, cat si cel putin 50% autobuze de rezerva, si trebuie sa acopere din fonduri proprii cheltuielile de rulare (salarii, combustibil, curatenie, reparatii) ale firmelor din subordine infiintate pentru acest scop. De asemenea consiliile judetele trebuie sa amenajeze statii pe toate traseele si afisaje clare cu orarul de circulatie.

Firma de la care vor fi cumparate cele 1.000 de autobuze trebuie sa asigure in conditii rapide service-ul prin puncte de lucru infiintate in toate regiunile tarii.

Masura este una urgenta, nu poate fi amanata sub nici o motivatie, avand in vedere ca este vorba despre un fenomen la nivelul tarii care pune in pericol integritatea cetatenilor, chiar viata acestora dupa cum am vazut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s