Iohannis acuzat de inalta tradare in legatura cu alocarea de fonduri europene Romaniei

Sesizare, in atentia Birourilor Permanente al Senatului si Camerei Deputatilor.

PSD trebuie sa faca publice datele comparative la nivelul Uniunii Europene privind alocarile de fonduri nerambursabile raportate la numarul de locuitori, precum si datele privind subventiile in agricultura, pentru exercitiul financiar 2014-2020 negociat de Basescu ca presedinte si Ciolos drept comisar european pe Agricultura, si pentru exercitiul financiar viitor 2021-2027 negociat de Iohannis ca presedinte.

Pe scurt, Romania a primit pentru ambele exercitii financiare exact jumatate din fondurile europene care i se cuveneau si din cat au primit celelalte state membre est europene, si o subventie in agricultura la un sfert din cat au primit Franta si Germania, de exemplu.

Efectele faptelor lui Iohannis, Basescu, Ciolos, sunt devastatoare pentru Romania: nu putem construi autostrazi si reabilita calea ferata, antreprenorii romani nu gasesc capital ca sa demareze sau dezvolte afacerea, agricultorii se zbat cu rezultate financiare proaste in timp ce alimentele romanesti sunt insuficiente (ne sufoca importurile de marfuri proaste) si scumpe raportat la nivelul de venituri ale populatiei.

Si sa mai mentionez o mare nemultumire a lui Iohannis: ca PSD nu a construit autostrazi. Pai domnul Iohanis minte cu nerusinare pentru ca adevaratii vinovati ai lipsei de autostrazi sunt chiar el si Basescu. Mai exact cei doi au acceptat ca Romaniei sa ii fie alocati de catre Uniunea Europeana pentru construirea de autostrazi doar, doar, doar – sa va tineti tare – 1.5 miliarde de euro pentru 2014-2020, adica jumatate din cat costa o autostrada, jumatate din una singura, spre exemplu jumatate din cat costa mult asteptata autostrada Pitesti-Sibiu. Cu ce sa construim autostrazi, doamnelor si domnilor, cand Basescu si Iohannis ne-au tradat si au acceptat pentru Romania jumatate din banii europeni primiti de celelalte state membre? De unde sa scoata Guvernul PSD bani pentru autostrazi, poate sa tipareasca – nici asta nu putea face Guvernul PSD pentru ca tiparirea banilor e decizia lui Isarescu. Domnule Iohanis, Guvernul PSD nu a construit autostrazi pentru ca tu ai vaduvit Romania de banii necesari pentru investitii.

Vreau sa fac o precizare esentiala, si Basescu si Iohannis se puteau opune prin veto la aprobarea bugetului Uniunii Europene in Consiliul European al sefilor de state si de guverne. Mai pe scurt, bugetul Uniunii Europene nu trecea fara votul lui Basescu si Iohannis. Dar nu au facut-o, tradand astfel Romania.

Solicit pe aceasta cale Parlamentului Romaniei sa ia in dezbatere urgenta punerea sub acuzare de inalta tradare a lui Basescu, Ciolos, Iohannis -toata dreapta romaneasca – pentru fondurile europene alocate Romaniei in perioada 2014-2020, si a lui Iohannis pentru fondurile europene 2021-2027.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s